chrome firefox opera safari iexplorer

У Дніпропетровську студенти та викладачі готові оголосити голодування

03 липня 2013 о 13:48

12 студентів ветеринарного факультету Дніпропетровського державного аграрного університету заявили про готовність розпочати голодування.

Як повідомили «Дніпропетровськ.Коментарі» самі студенти, таким чином вони хочуть домогтися скасування рішення про злиття їхнього вишу з фінансовою та митною академіями.

Водночас декан факультету ветеринарії Іван Бібик заявив, що він не допустить голодування студентів: «Це наші діти, ми не можемо піддавати їхнє здоров´я на небезпеку». Однак додав, що викладачі університету готові розпочати голодування.

За словами голови профспілкового комітету університету Леоніда Рудякова, на зборах трудового колективу вишу, що відбулися вчора, було прийнято рішення «йти до кінця».

Нагадаємо, що сьогодні, з 7:30 біля будівлі Дніпропетровської облдержадміністрації триває акція студентів і викладачів проти злиття вишів. Як стало відомо кореспонденту «Дніпропетровськ.Коментарі» на місці подій, ініціативну групу студентів і викладачів кілька хвилин тому пустили в будівлю для зустрічі із заступником губернатора Крупським, а не з губернатором Колесніковим.

Інші 150 мітингувальників продовжують акцію з транспарантами в руках, скандуючи «Руки геть від Аграрного» і періодично виконуючи національний гімн України.

Нагадаємо, що розпорядження Кабміну про перехід Дніпропетровського державного аграрного університету до складу Дніпропетровського державного економічного університету разом з Дніпропетровською державною фінансовою академією та Академією митної служби України було прийнято 26 червня.

Також було прийнято рішення про перепідпорядкування аграрного університету Міністерству освіти та науки.

З 1 липня в Дніпропетровську почалися студентські акції протесту, студенти вимагають «повалення» Табачника.

У той же день для врегулювання питання до Дніпропетровська прибув заступник міністра Сулима, який втік від студентів і журналістів.

Тоді ж ректор аграрного університету пообіцяв залучити до акцій протесту дніпропетровських селян і батьків студентів.

Розділи: Новини освіти

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути