chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові на фестивалі «Етновир» виступить екзотичний колектив з Венесуели

09 липня 2013 о 08:26

21-25 серпня у місті Лева знову зберуться найекзотичніші фольклорні колективи з цілого світу. Отож, зараз організатори фестивалю «Етновир-2013» ретельно проводять відбір нових колективів. До складу цьогорічних учасників вже увійшла група «Abolengo» з Венесуели.

«Кожного року ми обираємо все нові колективи, які виділяються екзотичністю та сильною хореографією. Зараз ми долучили до учасників – ще один яскравий колектив — «Abolengo» з Венесуели. Культура цієї країни має африканське й іспанське коріння. Репертуар колективу багатий різноманітними танцями, серед яких каліпсо, ісидора, кармела та ін. Львів’янам та гостям міста буде на що подивитись», — зазначив Андрій Сидор, директор Міжнародного фольклорного фестивалю «Етновир».

Назва фольклорного колективу «Abolengo» перекладається як «нащадки своїх предків». Колектив багато їздить містами своєї країни, бере участь у міжнародних фестивалях, семінарах та громадських заходах, спрямованих на національне та міжнародне піднесення народної музики і танців Венесуели. Тепер вони побувають ще й в Україні, зокрема, у Львові.
«Ми дуже раді, що виступатимемо на фестивалі «Етновир» у Львові. Чули, що це гарне місто. Наш колектив налічує 25 осіб, серед яких талановиті музиканти, танцюристи та співаки. Разом із собою ми привеземо частинку нашого фольклору: запальні танці, унікальні костюми та цікаві постановки. Ми поділимось своїми легендами та цікавими рецептами нашої кухні», — розповів Ґуіллермо Мірелес, керівник колективу «Abolengo».

Нагадаємо, в рамках VI Міжнародного фольклорного фестивалю «Етновир» відбудуться колоритні виступи колективів, вражаючі марш-паради учасників головними вулицями міста та презентація кухні народів світу.

Довідка

Колектив «Abolengo» був заснований 18 серпня 2004 року в місті Гуакара групою музикантів та дослідників традиційних проявів у культурі Венесуели з метою відновлення та популяризації культури свого народу. Колектив брав участь у World Expo в Ганновері (Німеччина), у фестивалі CIOFF® у Німеччині та Мексиці, у фольклорних фестивалях у Бельгії та Нідерландах, у Міжнародному молодіжному таборі CIOFF® Колумбії в місті Перейра (Колумбія), у Міжнародному фестивалі африканського походження «Культурне розмаїття», в 2012 році у фестивалі танцю «Національні збори у Меріді» (Мексика).

Організатори: ГО «Етновир», компанія «Дік-Арт».

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути