chrome firefox opera safari iexplorer

Україна та Білорусь провели чіткий кордон

26 липня 2013 о 15:00

Україна забрала собі від Білорусі десяток островів та лісів. Але за умовами договору про ратифікацію кордону між державами, мусила поступитися й кількома своїми територіями.

Україна розширила свої землі островами Коровник, Коловський, Отмут, Заспа, безіменний між с. Клубівка (Україна) та с. Абакуми (Білорусь), а також урочищами Малож, Сетянки, Становище, Бондаревки і Тапиле. Всі ці території належали Білорусі.

Натомість, українці передали сусідам українські Кукарські острови, острів Чаків, урочище Случевський Груд та три безіменних острова.

«Після ратифікації договору між Україною та Республікою Білорусь „Про державний кордон“ його лінія тепер точно й суворо проходить по фарватеру річок Дніпро та Сож», — пояснив начальник прес-служби Чернігівського прикордонного загону Олександр Дудко.

Раніше кордон стрибав з острова на острів і зрозуміти точно, де чия територія, було неможливо.

Нагадаємо, що з іншого боку, на кордоні з Росією, 20 липня росіяни влаштували кілометрову чергу на кордоні, намагаючись потрапити до Криму. Все через те, що на вихідні вони вирішили відпочити в сусідній державі.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути