chrome firefox opera safari iexplorer

Уряд планує доплачувати українцям за купівлю вітчизняних авто

17 липня 2013 о 11:24

Український уряд найближчим часом розгляне законопроект про грошові доплати при купівлі українськими громадянами вітчизняних автомобілів, повідомив віце-прем'єр Юрій Бойко.

Перший віце-прем'єр заявив: «Відпрацьовуємо законопроект: будемо доплачувати, щоб купували вітчизняне. Найближчим часом направимо його в уряд і в парламент».

Варто відзначити, що, за даними асоціації Укравтопром, в Україні в січні-червні поточного року виробництво всіх типів автотранспортних засобів, за попередніми даними, скоротилося на 54,2% порівняно з аналогічним періодом 2012 року — до 18,24 тис. шт.

Також повідомлялося, що абсолютним лідером за обсягами виробництва залишався Запорізький автомобілебудівний завод. Його частка в загальноукраїнському виробництві автотранспорту, за підсумками перших чотирьох місяців, склала 52%. При цьому обсяги виробництва ЗАЗу знизилися в 2,2 разу, з 11 тис. 848 штук у 2012 році до 5 тис. 287 штук в 2013 році.

Крім вищесказаного, варто нагадати, що Україна з 14 квітня ввела спеціальні мита на імпорт в країну нових легкових автомобілів об'ємом бензинового двигуна 1000—1500 куб. см у розмірі 6,46% і 1500—2200 куб. см — 12,95% незалежно від країни походження та експорту.

Це викликало невдоволення ЄС, Південної Кореї, Японії. Туреччина з 12 липня вже ввела санкції проти України, а Росія заявила про намір обмежити імпорт українського шоколаду, флоат-скла і вугілля.

Раніше також стало відомо, що загроза санкцій у відповідь на введення захисних заходів на імпорт автомобілів змусила українську владу почати шукати компроміс із закордонними торговельними партнерами.

Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути