chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні кожна п’ята іграшка не відповідає нормам безпеки

17 липня 2013 о 17:00

Державна інспекція України із захисту прав споживачів у першому півріччі 2013 року, в результаті перевірок відповідності іграшок технічним нормам безпеки, виявила порушення у 20 тисячах іграшок із перевірених 100 тисяч.

Про це на брифінгу в Кабміні повідомив голова Держспоживінспекції Сергій Орєхов, передає «Радіо Свобода».

«Було перевірено понад 100 тисяч іграшок на суму 6 мільйонів гривень. Із них забраковано 20 тисяч штук на суму 700 тисяч гривень», — сказав він.

Орєхов повідомив, що іграшки з порушеннями норм безпеки не потраплять на український ринок, а їх власники були оштрафовані більш ніж на 1 мільйон гривень.

При цьому Орєхов повідомив, що новий технічний регламент безпеки іграшок за нормами Європейського Союзу, затверджений Кабінетом міністрів 15 липня, дозволить обмежити надходження неякісних іграшок на ринок України.

У Мінекономрозвитку зазначають, що в новій редакції регламенту максимально конкретизовані фізичні, хімічні, пожежні та гігієнічні вимоги до іграшок.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути