chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні вперше відзначають День українських миротворців

15 липня 2013 о 10:00

21 травня 2013 року Верховна Рада України одноголосно прийняла постанову про відзначення 15 липня Дня українських миротворців.

Постановою № 1165 «Про встановлення Дня українських миротворців» визначено 15 липня Днем українських миротворців з подальшим відзначенням його на державному рівні, з метою вшануванням мужності і звитяги, зразкового виконання службових обов’язків, вірності присязі учасників миротворчих операцій та забезпечення збереження пам’яті славетних героїв-миротворців, які загинули під час виконання обов’язків у складі миротворчого контингенту та миротворчого персоналу.

Країни-учасниці миротворчих операцій ООН відзначають Міжнародний день миротворців Організації Об’єднаних Націй 29 травня. Цю дату було встановлено рішенням Генеральної Асамблеї ООН 11 грудня 2002 року для вшанування миротворців всіх країн, учасників миротворчих операцій і миротворчих місій ООН та введено в дію Указом Президента України від 30 квітня 2003 року № 374/2003.

Джерело: zik.ua
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути