chrome firefox opera safari iexplorer

Влада перетворила спорт мільйонів у спорт для заробляння мільйонів

15 липня 2013 о 16:00

В Україні триває кампанія пропагування необхідності проведення у нашій країні великих спортивних форумів та шоу. З цією метою інвестуються кошти у ЗМІ для того щоб довести — імідж України та її фізична культура і спорт будуть занепадати якщо не проводити великі спортивні змагання в Україні.

Натомість історія з Євро — 2012 останніми днями значною мірою повторилася під час проведення чемпіонату світу з легкої атлетики серед юніорів у Донецьку .

За різними оцінками на підготовку даного змагання лише із держбюджету, не рахуючи місцевого, виділено біля 300 млн. грн.

Це при тому, що всі фахівці добре знають, що змагання з легкої атлетики відбуваються на одному стадіоні і як максимум що необхідно – це стадіон для тренування.

Результатом чемпіонату світу з легкої атлетики серед юніорів, що проходив 10-14 липня у Донецьку стало те, що збірна України разом із 6 державами розділила 32 місце у медальному заліку, виборовши 1 бронзову медаль (для прикладу, на чемпіонаті світу з легкої атлетики серед юніорів 2007 року українська команда посіла 5 місце завоювавши 3 золоті та 1 бронзову медалі).

Див. таблицю медального заліку чемпіонату світу з легкої атлетики серед юніорів 

З огляду на це виникає кілька питань:

Чи потрібно бідній та корупційній Українській державі, яка хронічно недофінансовує фізичну культуру та масовий спорт проведення міжнародних спортивних заходів в Україні за народні кошти?

Які фірми «освоювали» такі неадекватні, як для такого заходу, бюджетні кошти?

Хто із представників влади відповість за те, що нині недофінансовуються дитячо-спортивні школи, спортивні бази, а київська влада вже виходить з ініціативою зробити платними спортивні майданчики в мікрорайонах та біля шкіл?

Отож, черговий міжнародний спортивний захід за народні кошти підтвердив цілковиту хибність нинішньої державної політики у справі фізичної культури та спорту. Необхідно зупинити заробітчанські ініціативи чиновників від спорту і направити всі кошти на оздоровлення, фізичну культуру та масовий спорт. Ця головна інвестиція — в здоров’я повинна бути пріоритетною для сучасної держави та влади.

«Рідна країна»

Розділи: Думка читачів

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути