chrome firefox opera safari iexplorer

27 серпня у столиці стартує Чемпіонат світу з художньої гімнастики

24 серпня 2013 о 11:45

27 серпня у столиці стартує 32-й Чемпіонат світу з художньої гімнастики. Змагання триватимуть до 1 вересня, повідомляє сайт КМДА.

Організатори інформують, що географія учасниць охоплює всю земну кулю: головні змагання 2013 зберуть близько 300 спортсменок з 59 країн світу.

На килим столичного Палацу спорту вийдуть лідери нинішнього сезону – Ганна Різатдінова та Аліна Максименко (Україна), Маргарита Мамун, Яна Кудрявцева (Росія), Мелітіна Станюта та Катерина Галкіна (Білорусь), Сільвія Мітєва (Болгарія), Нета Рівкін (Ізраїль).

Загалом на глядачів очікує захоплююча боротьба за медалі, і справжнє свято краси та грації. Окрім змагань, у дні відкриття і закриття чемпіонату – грандіозні гала-концерти за участю відомих зірок.

Крім того, усі охочі зможуть слідкувати за перебігом змагань не лише на трибунах Палацу спорту, а й у фан-зоні на Хрещатику.

Зауважимо, що історія проведення чемпіонатів світу з художньої гімнастики розпочалася у 1963 році в Будапешті. Наразі Україна вперше приймає змагання світової першості.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути