chrome firefox opera safari iexplorer

Арена Львів стала базою олімпійської та паралімпійської підготовки

22 серпня 2013 о 16:42

Уряд включив державне підприємство Арена Львів до переліку закладів фізичної культури і спорту, яким надається статус бази олімпійської та паралімпійської підготовки.

Як повідомляє прес-служба Міністерства молоді та спорту, відповідну постанову було прийнято 21 серпня 2013 року на засіданні Уряду.

На думку міністерства, реалізація даного рішення сприятиме розвитку державного підприємства Арена Львів шляхом підготовки на ньому на високому організаційному рівні національних збірних команд України з видів спорту для участі у національних та міжнародних змаганнях.

Також повідомляється, що відповідно до закону України Про фізичну культуру і спорт Арені Львів нададуть пільги з оплати комунальних послуг. Також арена отримає державну підтримку з держбюджету як база олімпійської підготовки.

Нагадаємо, раніше президент ФФУ Анатолій Коньков заявив про те, що ніхто не збирається демонтувати Арену Львів.

Зазначимо, що розмови про демонтаж з'явилися після того, як стадіон виявився збитковим.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути