chrome firefox opera safari iexplorer

День Незалежності в Києві: програма святкування

20 серпня 2013 о 15:20

У столиці презентували програму святкування Дня Державного Прапора та 22-ї річниці Незалежності України.

З 20 по 23 серпня на території Національного комплексу «Експоцентр України» проходитиме щорічна загальнодержавна виставкова акція «Барвиста Україна». Київська експозиція буде представлена ​​у центральному 7-му павільйоні. Досягнення міста представлять 22 найкращих київських промислових підприємства та установи.

23 серпня о 10:00 біля будівлі Київради відбудеться урочиста церемонія підняття Державного Прапора України. У цей же день піднімуть жовто-синій прапор і в кожному районі міста. Також відбудеться урочисте вручення паспортів громадян України 16-річним киянам, які досягли значних успіхів у навчанні, спорті та мистецтві, і показові виступ спеціального батальйону «Почесної варти» Внутрішніх військ МВС України. Крім того, після завершення офіційних урочистостей на Хрещатику розпочнеться загальноміський захід «Символи Батьківщини руками дитини».

Святковий день — 24 серпня — почнеться з церемонії урочистого покладання квітів керівництвом держави та міста до пам'ятників видатним діячам української держави: Тарасу Шевченку, Михайлу Грушевському, а о 10:00 біля пам'ятника Володимиру Великому відбудеться молитва за Україну.

З нагоди свята розпочнеться щорічна міська виставка квітів на території Печерського ландшафтного парку «Світ дитячої мрії». Експозиція триватиме до 15 вересня.

24 серпня в столиці пройде карнавальне дійство «Парад вишиванок-2013» за участю делегацій з 20-ти областей України. У рамках заходу відбудеться парад 20-ти возів з «Чудо-птахами» розміром 3×4 метри в супроводі творчих колективів, які будуть рухатися від Мистецького арсеналу до головної площі країни, де о 15:00 стартує концертно-конкурсна програма.

Після цього колона рушить від площі Незалежності до Софійської площі, де розміститься експозиція птахів (до 31 серпня).

Крім того, на Хрещатику (на тротуарній частині від станції метро «Хрещатик» у напрямку площі Незалежності) розпочнеться Всеукраїнський фестиваль морозива за участю провідних вітчизняних торговельних марок виробників морозива.

О 14:00 для глядачів і спортсменів запланована насичена шоу-програма в рамках фіналу Української стритбольної ліги 3×3. Також 24 серпня відбудеться фінал чемпіонату України з баскетболу 3×3.

Разом зі змаганнями професійних спортсменів, спробувати свої сили зможуть також пересічні кияни та гості міста у конкурсах для глядачів. Видовищне спортивне дійство відбуватиметься на 10 майданчиках одночасно. Баскетбольні майданчики спортивних організацій будуть розміщені на вул. Хрещатик від вул. Б.Хмельницького до вул. Прорізної.

У програмі святкування Дня Незалежності України — і спортивно-автомобільне свято Київського міського автомотоклубу. Від площі Незалежності до Європейської площі з самого ранку і майже до урочистого салюту по головній вулиці країни їздитимуть спортивні автомобілі, байки і карти.

У рамках Всеукраїнських сімейних ігор на Хрещатику відбудуться показові виступи гімнастів, циркові номери, виступи футбольних фрістайлерів. Також кожен бажаючий незалежно від віку зможе взяти участь у III Київському спортивному фестивалі «Веселі старти на роликах». Організатори обіцяють безкоштовний прокат роликів.

На вул. Хрещатик від вул. Б.Хмельницького до ст. м. «Хрещатик» відбудеться інформаційна акція з презентацією киянам та гостям столиці кращих зразків української літератури та сучасної книжкової продукції. Акція включатиме виставку новинок вітчизняного книговидання, автограф-сесії українських письменників і поетичні читання.

Крім того, на Європейській площі пройде святковий мітинг-концерт, присвячений Дню Незалежності України.

Завершить святкування 22-ї річниці Незалежності України вечірній концерт на площі Незалежності за участю Наталії Могилевської, Таїсії Повалій, Олександра Пономарьова, Злати Огнєвич, Світлани Лободи, Вєрки Сердючки, Міли Нітіч, ​​Антоніни Матвієнко, Потапа і Насті Каменських, Час і Скло, Тіни Кароль, Марії Яремчук, Олега Скрипки та інших виконавців.

Завершить дійство святковий феєрверк о 22:00.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути