chrome firefox opera safari iexplorer

Експерти: в Україні немає грошей на реформування системи освіти

29 серпня 2013 о 14:06

Експерти Центру дослідження суспільства вважають, що реформа української освіти затягується через відсутність фінансування з бюджету необхідних змін, передає кореспондент УНН.

Як зазначив експерт Центру дослідження суспільства Єгор Стадний, у висновках до документів, які розробляються в рамках реформи освіти України, прописується: “Все це можливо реалізувати за умови такого-то фінансування”, але цього фінансування в Україні поки що немає.

“В Україні, нам здається, вже дійсно починають думати про реформу освіти, однак прогнозувати, коли вона буде, не можливо, адже ніхто не може передбачити, коли знайдуться гроші”, — сказав він.

У свою чергу директор Центру дослідження суспільства Інна Совсун зазначила що з 2010 року зафіксовано скорочення видатків на освіту як частки ВВП.

“Найбільшими ці показники були у 2010 році, коли ВВП зростало, а потім вони почали скорочувати ці видатки. І ця тенденція скорочення видатків на освіту в Україні, як частки ВВП, продовжуються і на сьогодні. Якщо говорити про прийняття законопроекту про реформу освіти України у парламенті, то фахівці очікують голосування восени 2013 року, а як буде – прогнозувати складно, знову ж таки через відсутність фінансуваня”, — резюмувала І.Совсун.

Нагадаємо, міністр освіти і науки України Дмитро Табачник поінформував, що з 2013 року відповідно до Програми економічних реформ Міністерство розпочало третій, заключний етап, який має продовжити низку кроків щодо підвищення конкурентоспроможності української освіти та її інтеграції в єдиний європейський та світовий освітній простір.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Новини освіти