chrome firefox opera safari iexplorer

Громадськість і далі буде захищати стадіон «Старт» від забудови

23 серпня 2013 о 17:37

Сьогодні в Шевченківському районі столиці на знаменитому стадіоні «Старт» відбулася акція громадськості на підтримку та збереження знаменитого стадіону «Старт».

Громадська організація «Старт», Фонд Миколи Томенка «Рідна країна», ГО «Муніципальна ліга Києва» та мешканці Шевченківського району організували толоку, впорядкування території та спортивні змагання з футболу і настільного тенісу, в такий спосіб висловлюючи свою незгоду щодо забудови спортивного комплексу «Старт», зелені алеї якого на сьогодні є чи не єдиним місцем відпочинку для місцевих жителів.

facebook.com

 facebook.com


facebook.com

 facebook.com


facebook.com

 facebook.com

Нагадаємо, що територія спортивного комплексу «Старт» за рішенням Вищого адміністративного суду відійшла компанії, власником якої, за інформацією ЗМІ, є син глави Уряду Олексій Азаров. На території стадіону планують побудувати шість багатоповерхівок. Проект забудови стадіону вже опублікований на сайті компанії “Група Розвиток”.

Як один із організаторів цієї акції, народний депутат Микола Томенко зазначив, що йдеться про безпрецедентний випадок знищення одного із найстаріших стадіонів України. «Нахабність і незаконність дій спочатку команди Черновецького, а потім сім’ї Азарова просто вражає», – наголосив політик.

«Тому сьогоднішня акція, у якій беруть участь більше 300 громадських активістів та представників громадськості точно не остання», – зазначив Микола Томенко.

facebook.com

 facebook.com

Він повідомив, що громадські організації, політики, депутати домовились координувати свою діяльність з метою домогтися того, щоб знаменитий стадіон «Старт» належав всім дітям Києва, а не дітям донецьких очільників влади.

facebook.com

 facebook.com

Організатори акції також встановили на території стадіону урни для сміття, лавки та впорядкували клумбу біля пам’ятного знака загиблим футболістам на території стадіону.

facebook.com

 facebook.com

Нагадаємо, стадіон «Старт» — один із найстаріших у Києві, і за часів Великої Вітчизняної війни це знакове місце прославилось проведенням так званого «Матчу смерті» між київською командою «Старт» (за участі деяких гравців Динамо (Київ) та збірною німецьких зенітчиків.

«Рідна країна»

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути