chrome firefox opera safari iexplorer

Музей Григорія Сковороди реконструюють

09 серпня 2013 о 13:09

Національний меморіальний літературний музей Григорія Сковороди (с.Сковородинівка Харківської області) планують реконструювати. Про це повідомили в музеї.
Реконструкція передбачена в проекті обласної програми розвитку туристичної сфери регіону. Планується, зокрема, реконструювати альтанку, очистити ставок, відновити огорожу довкола музею (зараз вона охоплює лише половину периметра музею), відновити освітлення в парку, побудувати котельну і систему водопостачання, а також придбати трактор і газонокосарки.

За даними музею, найбільш трудомісткі з майбутніх робіт – очищення ставка і будівництво альтанки. За переказами альтанка знаходилася на острові. Приблизно у 70-і роки, коли ставок чистили, острів пішов під воду, а альтанка зникла ще раніше. Її фотографій не збереглося, і зовнішній вигляд альтанки можна відновити лише за словами очевидців.

«За переказами філософ любив сидіти в альтанці, пити чай, роздумувати і вести бесіди. Швидше за все, альтанку з'єднають з берегом невеликим містком», – відзначили у музеї.

Ще один захід, що не терпить зволікання, – консервація дуба Сковороди. Ці роботи частково були проведені, але їх потрібно продовжувати, щоб зберегти пам'ятник.

«Адже це візитна картка нашого музею. Всі туристи хочуть відвідати цей пам'ятник», – відзначили в музеї.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути