chrome firefox opera safari iexplorer

«Музей історії Києва» святкує річницю роботи у новій будівлі

22 серпня 2013 о 16:48

22 серпня минає перша річниця з того дня, коли музейно-виставковий центр «Музей історії Києва» відновив свою діяльність у новій будівлі.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт prostir.museum.

«Музей відновив свою діяльність у новій будівлі — чотириповерховій споруді в центрі столиці по вул. Б.Хмельницького,7. За рік суттєво удосконалено та розширено експозицію Музею, розроблено цілу низку цікавих екскурсій, здійснено ряд серйозних наукових досліджень, дооснащено музей сучасним обладнанням та освітленням», — говориться у повідомленні.

Протягом року тут відбувалися цікаві презентації, лекції, майстер-класи, семінари, зустрічі, відкривалися та втілювалися виставки та неповторні проекти. Серед них — виставка «Спогади київської ялинки», створена на основі фондової колекції «Музею історії» міста Києва та приватних колекцій київських родин, виставковий проект «Київ назавжди», який, завдяки меценатам, збагатив фонди музею неповторними роботами київських художників.

Двічі відбувалися виставки аукціонного дому «Епоха» і завдяки співпраці музею з цим антикварним салоном музейне зібрання поповнилося унікальними малюнками старого Києва Ю.Павловича та меблевим гарнітуром початку ХХ століття. Незабутні враження залишилися у гостей музею і від виставки «1913 годъ. Изъ Кіевской жизни», організованої музеєм родини Шереметьєвих.

Значний інтерес у відвідувачів викликала і виставка міжнародної фотографії «World Press photo», де було представлено фоторепортажі з гарячих точок світу.

А нещодавно у «Музеї історії» завершено унікальну виставку до 1025-річчя Хрещення Київської Русі «Скарби Святих Лавр України», на якій було представлено духовну спадщину та раритети Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, Свято-Успенської Почаївської Лаври та Свято-Успенської Святогірської Лаври.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути