chrome firefox opera safari iexplorer

На Чехівському фестивалі в Ялті покажуть свої вистави театри з Грузії, Ізраїлю, Японії

21 серпня 2013 о 14:42

У Криму в середині вересня відбудеться VI міжнародний фестиваль «Театр. Чехов. Ялта». Гостями форуму будуть театри з України, Росії, Грузії, Ізраїлю, Японії.

В афіші заявлено вистави за п'єсами класиків, і за творами сучасних авторів, повідомляє ZN.UA.

Як повідомив оргкомітет фестивалю, цього року на ялтинський фестиваль надійшло 49 анкет-заявок з 17 країн світу. У результаті вибрали 12 постановок. Згідно концепції, цей фестиваль «відкритий всьому новаторському і навіть революційного, з іншого боку незмінно вибудовується фестивальна лінія з найвищим канонами сучасних художніх тенденцій».

VI фестиваль відбуватиметься під патронатом Ради міністрів Автономної республіки Крим.

Поміркувати про тенденції сучасного театру, а також безпосередньо про фестивальну програмі в Ялту запрошено відомих особистостей. Серед них — український поет і драматург Юрій Рибчинський, український драматург Анатолій Крим, знаменитий російський актор і президент асоціації «Золота маска» (Росія) Георгій Тараторкін, народний артист Росії Валерій Гаркалін, відповідальний секретар проекту «Театральні фестивалі Росії» Анастасія Єфремова (дочка видатного російського режисера) та інші авторитетні діячі сучасного українського і російського театру.

Уже 12 вересня театрали оцінять сценічне мистецтво Японії. Театр з Токіо «RINKOGUN» представить виставу «Горище». Наступного дня — майстер-клас, присвячений історії сучасності ізраїльського театру. Ввечері 13 вересня — «Вишневий сад» з Києва. Театр на Липках під керівництвом Віктора Гирича покаже свою версію великої чеховської п'єси.

У програмі фестивалю ще один київський театр на Лівому березі Дніпра. І їхня постановка «Дзвінок з минулого». Театр «Людина» (Москва) везе в Ялту «Стриптиз» за п'єсою Славоміра Мрожека, видатного драматурга, який недавно пішов від нас. А театр «ZERO» з Ізраїлю — «Жінку в пісках» Кобо Абе.

Українське театральне мистецтво представлено на фестивалі виставами зі Львова, Запоріжжя, Полтави. У програмі фестивалю передбачено круглі столи, майстер-класи.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути