chrome firefox opera safari iexplorer

На музичний фестиваль у Закарпаття з’їхалися понад 100 виконавців з 8 країн

27 серпня 2013 о 14:34

Завтра у закарпатському Виноградові відбудеться гала-концерт ювілейного Міжнародного конкурсу-фестивалю сучасної пісні і танцю «Кришталеві грона 2013». 

У ньому візьмуть участь понад 100 конкурсантів з усіх регіонів України, а також з Польщі, Росії, Молдови, Румунії, Угорщини, Казахстану, Австрії. Про це власкору ІА ZIK повідомив директор фестивалю, член Національної Ліги українських композиторів, керівник арт-клубу «Прем’єра» Андрій Гріга.

Фестиваль проходить вже 15-й рік поспіль. «Ювілейний статус – це перша його особливість. Тому рівень проведення заходу має бути відповідним. Головою журі є народний артист України Ян Табачник. Співголова – наш знаний і шанований усіма земляками народний артист України Петро Матій», – каже Андрій Гріга.

За його словами, над оформленням сцени працюватимуть фахівці зі Львова і Тернополя. «LED-cітку, яка буде фоном для сцени, вони ще на фестивалях не встановлювали. Тому вперше вона буде саме на Закарпатті, у Виноградові на «Кришталевих гронах», – каже директор заходу.

Нагадаємо, 24-27 серпня на Закарпатті триває конкурсна програма Міжнародного конкурсу-фестивалю сучасної пісні і танцю «Кришталеві грона 2013».

Джерело: ZIK
Розділи: Новини культури

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути