chrome firefox opera safari iexplorer

На НСК «Олімпійський» відкриється музей

12 серпня 2013 о 11:21

12 серпня о 12:00 на НСК «Олімпійський» відбудеться урочисте відкриття Музею історії стадіону.
Про це повідомляє сайт НСК.

Музей НСК «Олімпійський» втілить у собі частину історії українського спорту, центральним об'єктом якої завжди був головний стадіон України. Цей соціальний проект покликаний розповісти дітям і дорослим про історичні події, які відбувалися на стадіоні, починаючи з 1923 року і включаючи всі періоди життя споруди.

А напередодні відкриття експозиція нового музею поповнилася черговим експонатом. Донька активного шанувальника вітчизняного спорту Василя Гавури подарувала музею унікальну 17-томну добірку недільних додатків «Футбол-Хоккей» до газети «Советский спорт».

Професійно оформлені книги з інформаційними замітками і фотографіями про київське «Динамо», Республіканський стадіон та важливі події української спортивного життя з 1970 по 1986 роки займуть гідне місце в музеї головної спортивної арени України.

"Ця майже рукотворна підшивка — дійсно унікальне зібрання спортивних новини 70-х і 80-х рр., в тому числі новин про «Олімпійський» та «Динамо», — висловив своє захоплення, приймаючи подарунок від вболівальниці, генеральний директор ДК «Укрспортарени» Сергій Сімак. — «Дуже копітка робота була виконана протягом майже двох десятків років. Я радий, що тепер її зможуть побачити й оцінити всі кияни».

За його словами, буде передбачено спеціальний механізм, щоб журналісти, студенти та інші бажаючі мали можливість користуватися цим унікальним архівом.
Відкриття музею відбудеться 12 серпня, а вже після матчу національної збірної унікальна експозиція розкриє двері для жителів і гостей столиці.
Музей створюється в тому числі і руками киян, які приносять експонати з власних колецій.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути