chrome firefox opera safari iexplorer

На освячення Патріаршого собору у Києві приїде 20 тисяч прочан

15 серпня 2013 о 18:51

На посвячення Патріаршого собору Воскресіння Христового та святкування 1025-річчя Хрещення Русі-України, що відбудеться 17-18 серпня очікують понад 20 тис. прочан. Про це повідомив керівник Патріаршого паломницького центру УГКЦ о. Любомир Яворський.

Про це ZAXID.NET повідомили у департаменті інформації УГКЦ.

Як зазначається у повідомленні, перші паломники прибудуть в Україну 16 серпня. Це будуть вірні з Канади, Бразилії, США, Аргентини, Австралії, країн Західної Європи, Великобританії, Казахстану, Білорусі та Росії.

Основні святкові заходи заплановано на 17-18 серпня.

Центральними подіями стануть: Молебень до святого рівноапостольного князя Володимира та Всенічна з Чином освячення Патріаршого собору (екстер’єр) – 17 серпня; урочистий процесійний похід, Архиєрейська Божественна літургія, Чин освячення Патріаршого собору (інтер’єр), відновлення хресних обітів і Чин освячення води на Дніпрі – 18 серпня.

Усі святкові заходи і телевізійний марафон за участі гостей транслюватиме в прямому ефірі інтернет-телеканал «Живе ТВ» з 9:00 17 серпня до 16:00 18 серпня.

Від 9:00 18 серпня Перший Національний телеканал транслюватиме в прямому ефірі Архиєрейську літургію, під час якої освятять престол Патріаршого собору Воскресіння Христового.

Нагадаємо, що рішення про побудову Патріаршого собору Воскресіння Христового на лівому березі Дніпра Синод Єпископів УГКЦ прийняв 2002 року. Проект Собору розробив у традиціях сучасного церковного зодчества архітектор Микола Левчук.

Разом із адміністративною будівлею Собор утворює Патріарший центр УГКЦ площею 1,72 гектари.

Будівництво комплексу розпочалося 9 вересня 2002 року. Висота храму – 50 метрів, він уміщує 1,5 тисячі осіб.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути