chrome firefox opera safari iexplorer

Найдорожча вишиванка на Сорочинському ярмарку важить майже 4 кг

22 серпня 2013 о 16:55

Найдорожча вишиванка на Сорочинському ярмарку коштує 10 тисяч гривень і важить майже 4 кг, оскільки оздоблена чеським бісером.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла майстриня із Чернівецької області Ярослава Щербань, яка і вишила та оздобила її.

«Минулого року ми продали 3 схожі на цю сорочки уже під кінець ярмарку. Ціну таку поставили 10 тисяч, бо робота дуже копітка і непроста, але пару тисяч думаю скинемо, будемо торгуватися», — розповіла Ярослава.

На Сорочинський ярмарок майстриня привозить свою продукцію уже 6 років поспіль і збирається приїздити ще. Жінка входить до спілки майстрів України, а її роботи побували на багатьох виставках у Росії, Іспанії, Німеччині, Греції.

Майстриня також розповіла, хто носить її сорочки в Україні. Так кілька років тому 3 вишиванки купила Катерина Ющенко. Придбала колись у неї сорочку і Марина Ставнійчук.

Жінка також додала, що її вироби інколи замовляють і на подарунки для офіційних делегацій. Окрім шиття та вишивання вона займається ще й ткацтвом: наразі відновила одну із старовинних технік ткання та планує цьому вчити туристів на майстер-класах.

«Коли людина бачить, наприклад, зітканий пояс — це одне. А от коли вона побачить ще і як це робиться, як ниточка до — ниточки, то це вже інше і сприйматиме його вона по-іншому», — каже учасниця ярмарку.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути