chrome firefox opera safari iexplorer

Незабаром ціна в метро буде залежати від дальності чи часу поїздки

29 серпня 2013 о 14:25

Різну плату за проїзд у Київському метрополітені залежно від тривалості та дальності поїздки буде введено найближчим часом.

Про це заявив голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов під час гарячої лінії в газеті «Сегодня», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Уже точно цього року почнемо вводити систему диференційованої плати за проїзд, але це буде не швидко – має відбутися багато роботи: всі станції треба оснастити новим обладнанням», — сказав він.

При цьому голова КМДА зазначив, що наразі точно не відомо, як розраховуватиметься вартість проїзду.

«Один із варіантів – ціна залежатиме від дальності поїздки, а другий варіант – від часу», — повідомив Попов.

А газеті «Вести» він уточнив. «Нині обговорюються варіанти, як це виглядатиме. Наприклад, за проїзд від однієї до п'яти станцій буде одна ціна, а за проїзд від п'яти до десяти станцій – інша. Або за поїздку в підземці протягом 30 хвилин платитимуть одну ціну, за проїзд від 30 хвилин до години — іншу».

Спеціальні пристрої самі прочитуватимуть суму з електронної картки пасажира.

Раніше Попов заявляв про можливе підвищення вартості проїзду в громадському транспорті в столиці, зазначивши, що відповідне рішення може бути ухвалено не раніше за осінь.

«Ми можемо говорити про зміну цін, але переходячи на нову систему оплати. Жителі Києва матимуть проїзні квитки на тривалий період (рік, півроку, навіть місяць), вони платитимуть менше, ніж ті, хто братиме разовий квиток», — пояснював голова КМДА.