chrome firefox opera safari iexplorer

Програма святкування Дня Незалежності-2013 у Києві

22 серпня 2013 о 14:00

Під час святкових вихідних у столиці будуть організовані розваги на будь-який смак. 

У суботу Україна святкуватиме День Незалежності Цими вихідними Україна святкуватиме 22-у річницю Незалежності. Оскільки День Незалежності-2013 – 24 серпня — припадає на суботу, українці матимуть додатковий вихідний у понеділок. У День Незалежності мешканцям Києва і тим, хто приїде до столиці на святкування, буде чим зайнятися. Адже у місті будуть організовані розваги на будь-який вік, смак і гаманець. 

Від Дня Прапора до Дня Незалежності Святкові заходи розпочнуться у п'ятницю, 23 серпня – в цей день відзначатиметься День прапора. Біля Адміністрації президенті і будівлі Київради відбудуться урочисті церемонії підняття Державного прапора України. 

Окрім того, біля КМДА 16-річним киянам, які досягли успіхів у навчанні, спорті й мистецтві, урочисто вручать паспорти. А спеціальний батальйон «Почесної варти» внутрішніх військ МВС проведе показовий виступ. 

Програма святкування Дня Незалежності України 24 серпня розпочнеться з церемонії покладання квітів керівництвом держави і міста до пам'ятників Тарасу Шевченку і Михайлові Грушевському. Потім біля пам'ятника Володимиру Великому відбудеться молитва за Україну.

Виставки, паради і концерти 
23 і 24 серпня в Музеї історії Києва до Дня Незалежності проведуть «Ніч у музеї». Відвідувачам запропонують театралізовану подорож до Києва 1913 року. У суботу з нагоди свята Незалежності на території Печерського ландшафтного парку розпочнеться щорічна міська виставка квітів «Світ дитячих мрій», яка триватиме до 15 вересня. 

В центрі столиці відбудеться карнавальне дійство «Парад вишиванок 2013» за участю делегацій з 20 областей України. У рамках заходу відбудеться парад возів з «Диво-птахами» розміром 3×4 метри у супроводі творчих колективів. 

На Хрещатику тим часом розпочнеться Всеукраїнський фестиваль морозива. Окрім самих ласощів у програмі вистави, розважальні програми, фотовиставки, вікторини і конкурси, робота аніматорів у костюмах та на ходулях, роздача морозива, надувних кульок тощо.

Програма святкування також включає презентацію кращих зразків української літератури та сучасної книжкової продукції. Буде виставка новинок вітчизняного книговидання, автограф-сесії українських письменників та поетичні читання. В «Майстер-класі» на вулиці Лаврській, 16а, пройде концерт симфонічної музики. У програмі твори Моцарта, Бетховена, Стравінського, Копланд і Барбера. Диригенти — учасники Conducting Workshop & Concerts. Початок — 18:00, вхід вільний.

Вже ввечері, о 17:00, на Майдані Незалежності відбудеться концерт за участю Наталії Могилевської, Таїсії Повалій, Олександра Пономарьова, Злати Огнєвич, Світлани Лободи, Вєрки Сердючки, Міли Нітіч, Антоніни Матвієнко, Потапа і Насті, «Время и Стекло», Тіни Кароль, Марії Яремчук, Олега Скрипка та інших. Концерт завершиться о 22:00 святковим феєрверком. 

Баскетбол, фристайл і стрітбол у центрі Києва 
Тим, хто любить активний відпочинок, на День Незалежності-2013 теж буде чим зайнятись. Програма святкування серед іншого включатиме насичену шоу-програму у рамках Фіналу Української стрітбольної ліги 3×3. Також серед запрошених гостей відомі спортсмени минулого, екс-гравці національної збірної України різних років. Відбудеться ще й фінал Чемпіонату України з баскетболу 3×3. Окрім професійних спортсменів спробувати свої сили зможуть пересічні кияни та гості міста у конкурсах для глядачів. Видовищне спортивне дійство відбуватиметься на 10 майданчиках одночасно, які будуть розміщені на Хрещатику від вулиці Хмельницького до вулиці Прорізної.

Ретро-автомобіль УНІАН У програмі святкування Дня Незалежності і спортивне автомобільне свято Київського міського автомотоклубу. Від Майдану до Європейської площі з самого ранку і майже до урочистого салюту їздитимуть спортивні автомобілі, байки та карти. Буде багато гучної музики, конкурсів та інших розваг. У рамках Всеукраїнських сімейних ігор на Хрещатику відбудуться показові виступи гімнастів, циркові номери, виступи футбольних фристайлерів. 

Також кожен охочий незалежно від віку зможе взяти участь у III Київському спортивному фестивалі «Веселі старти на роликах». У його рамках на глядачів чекатимуть майстер-клас, спортивні естафети та ігри. Організатори обіцяють безкоштовний прокат роликів.

А у неділю, 25 серпня, в історичній частині міста відбудуться перші міжнародні змагання з триатлону Kiev Triathlon Cup. Водний етап Kiev Triathlon Cup почнеться в портовій частині Подолу, з Набережно-Хрещатицької вулиці (1-й причал). Вело етап пройде по Набережно-Хрещатицькій вулиці та Оболоні і завершиться в річковому порту. І біговій, заключний етап гонки, протягнеться по вулиці Сагайдачного, Володимирському спуску, Європейській площі і Хрещатику. Початок о 17:00.

Джерело: ТСН
Розділи: Новини культури

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути