chrome firefox opera safari iexplorer

Складено рейтинг найстійкіших банків України

31 серпня 2013 о 10:09

Найстійкішими банками в Україні, за даними порталу «Мінфін», на сьогодні є «Райффайзен Банк Аваль», «Укрексімбанк» і «Ощадбанк».

Видання проаналізувало звітність українських банків за другий квартал і склало рейтинг найбільш стійких фінзакладів для фізичних осіб.

«Австрійська „донька“ („Райффайзен Банк Аваль“), що активно працює як в роздробі, так і в секторі МСБ, наростила за останній квартал свій депозитний портфель фізосіб на 2,3%, кредитний портфель — на 2,9%, а власний капітал банку зріс на 4,3%. Чистий прибуток банку у ІІ кварталі становив 438 млн гривень. Стійкість банку також підкріплена високим рівнем підтримки материнської групи і високими оцінками експертів», — зазначається у публікації.

Державний експортно-імпортний «Укрексімбанк» збільшив свій роздрібний депозитний портфель на 1,2%, кредитний портфель — на 2,9%, а власний капітал — на 0,3%. Зросли й активи банку — на 2,2%. Прибуток фінзакладу у другому кварталі становив 47 млн грн. Стійкість банку також підкріплюється державним капіталом і високими оцінками експертної групи.

Активи «Ощадбанку» за ІІ квартал злетіли на цілі 10,8%. При цьому кошти у держбанку активно розміщували як фізичні (+7,2%), так і юридичні особи (+9,5%). Кредитний портфель збільшився на 2%. Як і в попередньому кварталі, банк працював прибутково, закінчивши квітень-червень з доходом 157 млн гривень.

У ТОП-10 рейтингу найстійкіших банків увійшли також: «Укрсиббанк», «Креді Агриколь Банк», «ВТБ Банк», «Укрсоцбанк», «ПУМБ», «Альфа-Банк» і «ОТП Банк»

Учасниками щоквартального рейтингу стійкості є лише ті банки, портфель роздрібних депозитів у яких перевищив 1 млрд гривень.

При оцінюванні банків враховувалася якість їх активів і фондування, прибутковість і достатність капіталу, а також платіжна репутація і лояльність вкладників.

Крім формульних розрахунків на базі офіційної звітності банків, враховувалися також коригуючі оцінки від експертної групи (інвестиційна компанія Dragon Capital, рейтингове агентство «Експерт-Рейтинг», аналітична група Da Vinci AG).

Джерело: Укрінформ
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути