chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні у Харкові відкриють пам’ятник Володимиру Висоцькому

21 серпня 2013 о 09:53

Власне, йдеться про Меморіальний комплекс «Вертикаль», що включає не тільки пам’ятник відомому поету, співаку й актору, а й скеледром.

Останні приготування завершено минулих вихідних, а урочисте відкриття відбудеться сьогодні, 21 серпня — у переддень Дня міста. Очікується, що до Харкова прибуде син легендарного барда Нікіта, пише Голос України.

Меморіал біля Палацу спорту було вирішено звести на згадку про концерт Володимира Висоцького, що відбувся невдовзі після відкриття цієї культурно-спортивної споруди.

Комплекс дістав назву відомого фільму, в якому одну з головних ролей зіграв актор Висоцький. У результаті спеціального конкурсу було обрано проект харків’янина Олександра Демченка.

Фото unian.ua

Фото Володимира Андрєєва, УНІАН

 

Зазначимо, що фігура відомого барда здіймається більш ніж на 5 метрів. А скеледром — у формі 18-метрової арки — розташовується на невеликій відстані за пам’ятником Володимиру Висоцькому і немовби обрамляє монумент.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути