chrome firefox opera safari iexplorer

Студенти закликають одночасно виконати «Заповіт» Шевченка 7 березня 2014 року у різних куточках світу

21 серпня 2013 о 13:20

Студенти Університету банківської справи НБУ закликають українців у різних куточках світу одночасно виконати Шевченків «Заповіт» 7 березня 2014 року.

Саме з такою ідеєю вони звернулись до учасників Світового конгресу українців, що розпочав роботу у Львові, повідомили у прес-службі Університету банківської справи НБУ.

2014 рік – рік 200-річного ювілею з дня народження найвідомішого українця Тараса Шевченка. Аби привернути увагу до цієї важливої дати, студенти Університету банківської справи НБУ проведуть благодійний «VIII Аукціон надій», що пройде під гаслом – «Шевченко live. 200 років живого спілкування». У рамках проекту студенти мріють провести міжнародну акцію «Шевченко єднає українців». За задумом організаторів, саме ця акція мала б показати цілому світу силу, єдність та патріотизм людей, серце яких назавжди залишилось в Україні.

Зокрема, 7 березня о 12.00 за київським часом на різних куточках планети українці у національному вбранні одночасно виконають «Заповіт» Кобзаря і символічно випустять у небо жовто-блакитні кульки. Кожна громада зможе записати власну акцію на відео, переслати організаторам в Україну, де останні змонтують міні-фільм про унікальну міжнародну подію.

За словами керівника прес-служби навчального закладу Наталії Кузьми, захід має на меті довести, що Шевченко і через 200 років не забутий, його слова та любов до рідної землі, до свого народу спонукає молодих українців вірити у майбутнє своєї країни.

Організатори розповіли, що протягом року студенти запланували чимало цікавих заходів, зокрема, встановлення рекорду з найтривалішого читання віршів Шевченка «Це не сон», флеш-моб у центрі Києва, українська студентська дискотека «Шевченко Drive», показ мод «Шевченко Style», благодійний загальноміський ярмарок та сам аукціон. На благодійні торги виставлятимуться унікальні та цінні речі, пов’язані з іменем Т.Шевченка. За виручені кошти у с. Моринцях буде відновлено дубовий парк та встановлено буккросингову шафу з українською літературою.

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Новини культури

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути