chrome firefox opera safari iexplorer

Святкові заходи у Києві. Програма

24 серпня 2013 о 09:15

З нагоди відзначення 22-ї річниці Незалежності України у столиці відбудеться велика кількість різноманітних заходів, повідомляє сайт КМДА.

Так, святковий день – 24 серпня – розпочнеться з церемонії урочистого покладання квітів керівництвом держави і міста до пам’ятників видатним діячам українського державотворення: Тарасу Шевченку, Михайлові Грушевському.

З нагоди свята розпочне роботу щорічна міська виставка квітів на території Печерського ландшафтного парку: «Світ дитячих мрій». Експозиція триватиме до 15 вересня.

24 серпня з 12:30 столицею пройде карнавальне дійство «Парад вишиванок 2013» за участю делегацій з 20-ти областей України.

У рамках заходу відбудеться парад 20-ти возів з «Диво-птахами» розміром 3×4 метри у супроводі творчих колективів, які рухатимуться від Мистецького арсеналу до головної площі країни, де о 15:00 стартує концертно-конкурсна програма.

Після цього колона рушить від Майдану Незалежності до Софійської площі, де розміститься експозиція птахів (до 31 серпня 2013 року).

Крім того, з 10:00 на Хрещатику (на тротуарній частині від станції метро «Хрещатик» у напрямку Майдану Незалежності) розпочнеться Всеукраїнський фестиваль морозива за участю провідних вітчизняних торгівельних марок виробників морозива. У програмі: вистави, розважальні програми за участю колективів художньої самодіяльності, фотовиставки, вікторини і конкурси, робота аніматорів у костюмах та на ходулях зі звуковим супроводженням, роздача морозива та надувних кульок тощо.

З 10:30 на глядачів та спортсменів чекатиме насичена шоу-програма (із залученням артистів з України, Росії, Словенії) у рамках Фіналу Української Стрітбольної Ліги 3×3. Також серед запрошених гостей – відомі спортсмени минулого, екс-гравці національної збірної України різних років.

Також 24 серпня з 10:00 відбуватиметься фінал Чемпіонату України з баскетболу 3×3, який другий рік поспіль організовує Федерація Баскетболу України. У фінальній частині змагань братимуть участь кращі спортсмени з різних міст країни. Крім того, разом із змаганнями професійних спортсменів, спробувати свої сили зможуть також пересічні кияни та гості міста у конкурсах для глядачів. Видовищне спортивне дійство відбуватиметься на 10 майданчиках одночасно.
Баскетбольні майданчики спортивних організацій будуть розміщені на вул. Хрещатик від вул. Б.Хмельницького до вул. Прорізної.

У програмі святкування Дня Незалежності України і спортивне автомобільне свято Київського міського автомотоклубу. Від Майдану Незалежності до Європейської площі з самого ранку і майже до урочистого салюту головною вулицею країни їздитимуть найрізноманітніші спортивні автомобілі, байки та карти. Буде багато гучної музики, конкурсів та інших розваг.

У рамках Всеукраїнських сімейних ігор на Хрещатику відбудуться показові виступи гімнастів, циркові номери, виступи футбольних фристайлерів.

Також кожен охочий незалежно від віку зможе взяти участь у III Київському спортивному фестивалі «Веселі старти на роликах». На глядачів чекатимуть: майстер-клас, спортивні естафети та ігри. Організатори обіцяють безкоштовний прокат роликів.

На вул. Хрещатик від вул. Б.Хмельницького до ст. м. «Хрещатик» відбуватиметься інформаційна акція з презентацією киянам та гостям столиці кращих зразків української літератури та сучасної книжкової продукції. Акція включатиме виставку новинок вітчизняного книговидання, автограф-сесії українських письменників та поетичні читання.

Завершить святкування 22-ої річниці Незалежності України вечірній концерт на Майдані Незалежності за участю: Наталії Могилевської, Таїсії Повалій, Олександра Пономарьова, Злати Огнєвич, Світлани Лободи, Вєрки Сердючки, Міли Нітіч, Антоніни Матвієнко, Потапа і Насті, Врємя і Стєкло, Тіни Кароль, Марії Яремчук, Олега Скрипки та інших.

Святковий феєрверк відбудеться о 22:00.

Розділи: Суспільство