chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові експонують півсотні видатних фото з National Geographic

21 серпня 2013 о 14:17

У Львові експонують півсотні видатних фото з National Geographic

Вперше у Львові показують 50 унікальних фотографій журналу National Geographic. Аби зробити фото диких племен, зафіксувати несподівані моменти з життя тварин та небачені краєвиди фотографи були змушені долати тисячі кілометрів, щоб добратися у найвіддаленіші місця планети.

Їхня робота — це величезна пригода із колосальним ризиком і таким же ж задоволенням від роботи, інформують «Головні новини Львова».

«Просто неймовірно на що ці люди йдуть, починаючи з того, що це просто фізичний ризик, якщо ви працюєте у зоні конфлікту чи у небезпечній зоні в джунглях. Ну і закінчуючи тим, що це просто фізично дуже важко висиджувати довгі години і довгі дні на одному місці, чекаючи ось саме цього кадру», — пояснив заступник головного редактора журналу National Geographic Україна Дмитро Губенко.

Глядачі Львівського палацу мистецтв вперше мають нагоду побачити ці легендарні світлини, створені за останні 40 років у різних куточках Землі. Тут і афганська дівчинка із дивовижними очима. Її сфотографував Стів Мак-Каррі у момент, коли вона щойно втратила родину, а її село розбомбили. Поруч — плаче хлопчик із Перу, в якого загинули вівці. Завдяки світлині знайшлися благодійники, які помогли його селищу. Фотографії супроводжує короткий опис фотографа. Кілька речень як цілісний художній твір. Фотографи переконують, що потрапити у певний час в певне місце ще не досить.

«Момент важко зловити, але щоб оце щастя прийшло, треба дуже багато працювати, багато часу присвятити, бути на вулиці чи, шукаючи той сюжет, сидіти в засідці, чекаючи доброго світла і щоб все це зійшлося, щоб настав той момент в тому місці – це велика праця, довга», — пояснює фотограф Юрій Дячишин.

У Львові фотографії демонструватимуть лише до 8 вересня, така умова контракту із американцями. Втім львів’яни за статистикою є найчисельнішими після киян читачами української версії журналу National Geographic.

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Новини культури

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути