chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові вдруге відбудеться Фестиваль партнерства

27 серпня 2013 о 16:00

14-15 вересня у Львові триватиме «Фестиваль Партнерства». Цей фестиваль створено задля розвитку українсько-польської культурної співпраці, презентації мистецького життя польських міст та воєводств, a також господарів – міста Львова та Львівської області, повідомили в МО «Дзиґа».
Мета фестивалю – звернути увагу українців та поляків на великий доробок, різноманітність та інтенсивність співпраці Львова з польськими партнерами, яка є прикладом європейського добросусідства.

Основна частина фестивалю відбуватиметься на площі Ринок, де на літній сцені упродовж двох днів з 15:00 до 21:30 виступлять з концертами польські колективи. Своє культурне життя у Львові презентуватимуть: Вроцлав, Жешув, Краків, Лодзь, Люблін, Перемишль, а також Вармінсько-Мазурське, Малопольське, Люблінське та Сілезьке воєводства. Серед культурних пропозицій є фольк-гурти, джазові, блюзові та рок-колективи, а також танцювальні ансамблі.

На сцені разом виступатимуть українські та польські гурти, серед яких: львівські «Піккардійська Терція», «ShockolaD» та «Гич оркестр», вроцлавські «Miloopa», люблінські «Klezmafour», Joanna Słowińska з Малопольського воєводства, «Banana Boat» із Сілезького, «Neonovi» з Підкарпатського та «Backbeat» із Люблінського. Спеціальним гостем фестивалю буде польсько-український фольк-рок гурт «Горпина» («Horpyna») з міста Ольштина Вармінсько-Мазурського воєводства. Це одна із найяскравіших груп у польській музиці, яка співає українські пісні, що стають популярними серед поляків.

Окрім концертів на Ринку, у межах «Фестивалю партнерства» відбудуться інші заходи, серед яких концерт ансамблю «Сapelliа Cracoviensis» у Латинському Катедральному Соборі та виступ театру танцю «Pracownia Fizyczna» у приміщенні Генконсульства Польщі. По завершенні фестивалю, 16 вересня у театрі ім. Марії Заньковецької відбудеться великий гала-концерт «VIVA VERDI» Люблінського музичного театру за участі провідних солістів Польщі та академічних хорів Любліна і Перемишля.

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Новини культури

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути