chrome firefox opera safari iexplorer

У листопаді Україна подасть заявку на проведення Зимової Олімпіади-2022

22 серпня 2013 о 09:17

До 14 листопада Україна офіційно подасть в Міжнародний олімпійський комітет декларацію про наміри провести в Карпатському регіоні Зимову Олімпіаду 2022 року.

Про це сказав Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул під час засідання організаційного комітету за участі представників центральних органів влади та федерацій зимових видів спорту, повідомляє Урядовий портал.

Україна планує проведення Зимових Олімпійських Ігор-2022 у Львові, Тисовці (Львівська область) та Боржаві (Закарпатська область).

«Для розробки і просування заявки залучено кращих світових фахівців, які готували переможні заявки для Лондона, Пекіна, Ванкувера, Сочі і Пхенчхан», — сказав Олександр Вілкул.

Наразі в Україні міжнародні експерти вивчають українські регіони, де будуть розміщуватись спортивні об'єкти і аналізують попереднє техніко-економічне обґрунтування (попередТЕО), яке було затверджено Кабінетом міністрів України в 2012 році.

Свої рекомендації експерти нададуть до кінця вересня.

У попередТЕО входить загальна концепція ігор, що включає розташування спортивних об'єктів: снігова зона в Тисовці, гірськолижна арена у Воловці, льодова зона у Львові, а також транспортне забезпечення, готелі та сервіс. Будівництво об’єктів буде відбуватися в рамках державно-приватного партнерства.

Олександр Вілкул зазначив, що важливою складовою підготовки та просування заявки є підтримка суспільства. «Для цього створюється група «послів заявки» — це чемпіони Олімпійських ігор та призери, провідні спортсмени та громадські діячі, — сказав Віце-прем'єр.-міністр. — Привести Олімпіаду в Україну — це наша спільна робота з розвитку країни, популярізації спорту та здорового способу життя. Це і є Олімпійська мрія».

Довідково

До 14 листопада 2013 року країни-заявники мають надіслати свої декларації про наміри подавати заявку на проведення зимових Олімпійських ігор 2022 до Міжнародного олімпійського комітету (МОК). У березні 2014 року країни-заявники подають у МОК заявочний файл та гарантійні листи. У липні 2014 року Виконавчий комітет МОК обере міста-кандидати, буде створено так званий «шорт-лист», що включатиме 3-5 міст. У січні 2015 року міста-кандидати повинні подати в МОК Заявку кандидата. У лютому-березні 2015 року відбудуться інспекції міст-кандидатів експертами МОК. 31 липня 2015 року на сесії МОК в м. Куала-Лумпур (Малайзія) буде обране місто, яке прийматиме ХХIV зимові Олімпійські ігри.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути