chrome firefox opera safari iexplorer

У столиці відбудеться акція «Українська книга — для дітей Києва»

14 серпня 2013 о 17:07

Від Дня незалежності України до Дня знань триватиме акція «Українська книга — для дітей Києва», організаторами якої є Фонд Миколи Томенка «Рідна країна» та Муніципальна ліга Києва.

Під час цієї акції її організатори передадуть до дошкільних дитячих закладів до 10 тисяч книжок Національного видавництва «Веселка».

«Наприкінці серпня ми передамо дошкільним закладам Києва до 10 тисяч книжок видавництва «Веселка», виданих в останні роки. Таким чином, майже 500 дошкільних закладів отримають дитячу книгу українською мовою. Подібні заходи відбудуться також і в Черкасах, Чернігові, Херсоні та інших регіонах України. Ця акція проводилася раніше в інших містах України і ми її тепер продовжуємо», — розповів народний депутат, засновник Фонду «Рідна країна» Микола Томенко.

«На сьогодні в Україні повністю відсутня державна підтримка якісної, змістовної української дитячої літератури. Тому ми намагаємося зробити так, щоб до дошкільних закладів дійшла українська книга рідною мовою», — заявив М. Томенко.

За його словами, у переліку літератури твори Лесі Українки, Михайла Стельмаха, Платона Воронька, Оксани Іваненко, Дмитра Павличка та інших українських письменників, які писали для дітей.

Важливо, що серед літератури також є і дитячі пісні з нотами.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути