chrome firefox opera safari iexplorer

Україна найбільше в світі виробляє меду

09 серпня 2013 о 10:01

Україна є першою в світі з виробництва меду на душу населення з показником 1,5 кг. Про це повідомили в агенції AgriEvent, передає «Український клуб аграрного бізнесу».

За даними агенції, Україна є в трійці світових лідерів із виробництва меду, а найближчим конкурентом України з виробництва меду серед країн ЄС є Іспанія, яка в світовому рейтингу поступається Україні 11 позиціями.

«Випереджаючи країни Європи за обсягами виробництва меду в декілька разів, Україна є одночасно першою в світі з виробництва меду на душу населення серед основних виробників із показником 1,5 кг», – заявив директор AgriEvent Анатолій Циркун.

За його словами, позитивною є тенденція до постійного збільшення обсягів експорту меду з України, який протягом останніх трьох років зріс майже вдвічі з близько 7 до 13 тис. тонн відповідно.

«2013 рік в даному відношенні очікується не менш продуктивним – за результатами І півріччя було експортовано 7,9 тис. тонн, а загалом очікується, що експорт за підсумками року становитиме близько 20 тис. тонн», – зазначив Циркун.

За даними експерта, в 2012 році виробництво меду в Україні становило 70,3 тис. тонн, що на 40% більше аналогічного показника в 2000 році.

«Якщо розглядати регіональний розріз, то найбільшими виробниками меду в 2012 році стали Донецька, Миколаївська та Житомирська області», – підсумував Циркун.

Джерело: Тиждень
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути