chrome firefox opera safari iexplorer

Український трилер «Зелена кофта» змагатиметься на міжнародному фестивалі

12 серпня 2013 о 14:54

«Зелена кофта» режисера Володимира Тихого змагатиметься у конкурсній програмі секції «New directors» Міжнародного фестивалю класу «А» у Сан-Себастьяні. Фестиваль триватиме з 20 по 28 вересня.

За сюжетом трилеру, в одному зі спальних районів Києва зникає 7-річний хлопчик — Михайлик. Міліція нічого не може вдіяти. Старша сестра, 13-річна Ольга береться шукати брата сама. Підозрює в його викраденні київського чиновника. Знаходить його дочку і за допомогою місцевої шпани б'є її за гаражами. Головну героїню грає киянка 14-річна Олександра Петько.

Над сценарієм Володимир Тихий працював три роки. Консультувався зі слідчими. Основні сцени знімали в Києві — на Старій Дарниці та Харківському шосе. Бюджет фільму становить $800 тис, половина — державні кошти. Ще половину дала київська кінокомпанія «Артхаус трафік». Національна прем'єра кінострічки запланована на першу половину 2014 року.

Щороку в секції «New Directors» фестиваль представляє підбірку з 20 дебютів та інших фільмів перспективних кінематографістів з усього світу. Головний приз — премія Kutxa-New Directors Award в розмірі € 50 тисяч вручається режисерові картини і прокатнику фільму на території Іспанії.

Престижний міжнародний кінофестиваль класу «А» у Сан-Себастьяні з моменту свого заснування в 1953 році вважається одним з найважливіших кінематографічних подій у світі. У його рамках вперше були показані такі фільми, як «Запаморочення» Альфреда Хічкока і «Мелінда і Мелінда» Вуді Аллена. Саме «Сан-Себастьян» став злітною смугою для успішної кар'єри тоді ще початківців режисерів Френсіса Форда Копполи і Педро Альмодовара.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути