chrome firefox opera safari iexplorer

Українці активно шукають нову роботу (дослідження)

02 серпня 2013 о 10:43

13% українців змінили поточне місце працевлаштування у 2013 році. А кожен третій опитаний буде робити все, щоб швидше знайти нову роботу, кожен другий — готовий змінити місце роботи, якщо отримає дуже гарну пропозицію.
Про це свідчать результати дослідження міжнародного кадрового порталу hh.ua. При цьому експерти дійшли висновку, що 68% працівників ще не змінювали в цьому році місце роботи, але активно розглядають варіанти. При цьому звільнення бояться тільки 6% опитаних — вони будуть змінювати місце роботи лише в тому випадку, якщо їм вкажуть на двері, або бізнес закриється.

«Побоюючись чергової хвилі кризи, клерки заздалегідь прощалися з бонусами, преміями, витратами на нематеріальну мотивацію. Про добровільну або вимушену зміну місця роботи наприкінці 2012-го подумували 88% опитаних», — зазначають кадровики.

Як пояснили вони Корреспондент.biz, змінити роботодавця в першому півріччі зважилися тільки 13% офісних працівників, але готовність до"в разі чого" знайти «місце потепліше» залишилася такою ж високою.

Варто зазначити, що дослідження показало, що задоволеність роботою і зарплатою з боку співробітників перешкоджають текучці кадрів і сприяють зацікавленості у своїй роботі.

«Роботодавці, зі свого боку, все вище і вище цінують по-справжньому лояльних і відданих компанії співробітників. А от підлеглі далеко не завжди відповідають своїй компанії взаємністю», — повідомили в hh.ua, додавши, що тільки один з п'яти працівників може похвастатися тим, що він задоволений своєю роботою.

Згідно з результатами дослідження, найбільше задоволені своєю роботою медики і програмісти (29% і 25% відповідно). Працівники сфери готельного і ресторанного бізнесу найменше задоволені роботою, а кожен третій вже встиг змінити у 2013 році місце роботи. 78% маркетологів і рекламістів налаштовані на пошук найкращих пропозицій.

Також респонденти розповіли про скорочення витрат через кризу. Так, вже в першому півріччі офісні працівники спостерігали скорочення премій і бонусів співробітникам (28%), витрат на соціальну програму і нематеріальну мотивацію (19%), поточних витрат на ведення бізнесу (19%), представницьких витрат (16%).

Крім того, зменшилася зарплата співробітників (12%). Тільки 22% опитаних зазначили, що всі витрати залишилися в колишньому обсязі, а 13% зізналися, що все, що можна, вже скоротили раніше.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути