chrome firefox opera safari iexplorer

Уряд підтримав збільшення розмірів штрафів для водіїв

28 серпня 2013 о 10:14

Кабінет Міністрів України підтримав законопроект, в якому пропонує посилити штрафні санкції для водіїв за порушення Правил дорожнього руху. Про це повідомляє Інформаційний бюлетень уряду.

Зокрема, штрафи за керування транспортним засобом, що має несправності в гальмівній системі і рульовому управлінні, при яких експлуатація автомобіля заборонена, а також за переобладнання авто з порушенням норм, в тому числі, за тонування скла з порушенням стандартів, запропоновано збільшити з 340-510 грн. до 510-680 грн.

За порушення правил використання ременів безпеки або шоломів, замість нинішніх 51-85 грн., пропонується штрафувати на суму від 170 до 340 грн.

Штрафи за порушення правил проїзду перехресть, проїзд на заборонний сигнал світлофора або жест регулювальника, за використання зовнішніх освітлювальних приладів, встановлених з порушенням стандартів, за розмови по мобільному телефону без використання пристроїв, що дозволяють вести розмову без допомоги рук, пропонується підвищити з 425-510 грн. до 510-595 грн.

У документі також говориться, що за пошкодження автомобільних доріг, вулиць, дорожніх споруд, створення перешкод для руху, в тому числі встановлення на проїжджій частині предметів, що перешкоджають проїзду транспортних засобів або їх зупинці, штрафні санкції повинні скласти від 340 до 510 грн. або громадські роботи на строк від 30 до 40 годин.

За невиконання законних вимог посадових осіб МВС, що забезпечують безпеку дорожнього руху щодо усунення порушень правил безпеки руху, пропонується штрафувати на суму від 680 до 1020 грн. (для посадових осіб — від 1190 до 1700 грн.). Зараз сума штрафу становить від 255 грн. до 340 грн.

Крім того, пропонується надати міліції право здійснювати в порядку, встановленому Міністерством внутрішніх справ, контроль технічного стану транспортних засобів під час їх експлуатації.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути