chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні стає все менше і менше здорових людей

02 серпня 2013 о 15:06

В Україні офіційно займаються спортом тільки 500 тисяч людей. Українці майже не займаються спортом. В Україні стає все менше і менше здорових людей, і чи не 1% з усього населення може похвалитися своїм здоров'ям.

Як пише журнал Фокус, дослідження Світового банку показало, що понад 40% людей у віці від 18 до 65 років мають як мінімум одне хронічне захворювання. При цьому за даними дослідження Gfk Ukraine, 45% українців вважають, що мають «відмінне» і «хороше» здоров'я.

Примітно, що середньостатистичний дорослий за місяць споживає 2 упаковки ліків, з'їдає 4-5 кілограм солодощів, випиває 7-10 літрів пива, викурює 15-20 пачок сигарет, проходить менше 120 кілометрів, лягає спати після опівночі і відводить сну менше 8 годин. «Стереотипні звички в моделі поведінки, які визначають життя 90% населення, руйнують здоров'я», — зазначають психологи.

Водночас, за словами головлікаря медичного центру «Олгерд» Петра Кучеренка, бути здоровим при такому способі життя неможливо, оскільки до 30-40 років всі ресурси організму вичерпуються. При цьому, як зазначають психологи, для суспільства, в якому здорові люди є винятком, хвороба є нормою.

Зазначимо, що згідно з офіційною статистикою, в Україні бойовими мистецтвами займаються до 300 тисяч осіб, а фітнесом — приблизно ще 200 тисяч. Отже, тільки півмільйона українців регулярно займаються спортом. Як повідомлялося раніше, людей лікуватимуть розчинними в організмі чіпами. Учені розробили прилади, які здатні розчинятися у воді без залишку.

Джерело: ТСН
Розділи: Спорт в Україні

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути