chrome firefox opera safari iexplorer

VI Міжнародний фольклорний фестиваль «Етновир» відмінено

21 серпня 2013 о 13:15

Сьогодні, 21 серпня у Львові мав стартувати щорічний фестиваль «Етновир». Однак цього року подію відмінено через брак коштів.

Про це «Рідній країні» повідомили організатори фестивалю — ГО «Етновир» та компанія «Дік-Арт».

«Ще минулого року завдяки спонсорській підтримці «Етновир» таки відбувся, а ось на шостий фестиваль вдалось зібрати лише третину суми… Цим фестивалем жило все місто, мешканці, гості… На жаль, його відмінено», — наголосив Андрій Сидор, президент ГО «Етновир».

Фестиваль «Етновир» щороку був головною подією святкувань Дня Незалежності України у Львові. В рамках заходу було заплановано виступи колективів з різних куточків світу (загалом це понад 300 танцюристів), вражаючий марш-парад учасників головними вулицями міста, презентацію кухні народів світу, танцювальні майстер-класи та вечір дружби.

Нагадаємо, що до участі у VI Міжнародному фольклорному фестивалі «Етновир» організаторами було запрошено колективи зі США (Гаваї) – «Ahuna Ohana», Венесуели – «Abolengo», Індії – «Malwa SabhyacharakClub», Туреччини – «Bahot», Сербії – «Zora» та Польщі – «Dabrowiacy». Також до них мали приєднатись три українські діаспори з Канади – «Братства» і «Русалка» та Аргентини – «Коломея».

«Рідна країна»

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути