chrome firefox opera safari iexplorer

60% українського житла не відповідає екологічним нормам

24 вересня 2013 о 15:10

Більше половини українського житла є екологічно небезпечним, але пересічні громадяни схильні не бачити зв’язок такого стану зі своїми хронічними захворюваннями. 

«60% житла дійсно потенційно небезпечні для здоров'я людини, але лише 10% людей вважають, що такий згубний вплив спричинює саме житло», — сказав Станіслав Лєсніков, виконавчий директор Української федерації роботодавців охорони здоров'я, повідомляє «Укрінформ». 

За інформацією видання, побутова хімія та електроприлади впливають на якість повітря в житлових приміщеннях, але найбільший вплив несуть будівельні матеріали. Експерти радять уникати використання при ремонті домівок ДСП, ДВП, мінеральну вату, матеріали з азбестом у їхньому складі, а також шпалери на вініловій основі, синтетичні килими та лінолеум. 

Водночас більшість людей не думає про загрозу, приховану в неякісних будівельних матеріалах, повідомив директор центру «Соціальний моніторинг» Дмитро Дмитрук. За його даними, 60% опитаних у вересні 2013 року українців не вважає, що будівельні матеріали можуть впливати на їхнє самопочуття та здоров’я, а 82,7% не пов’язують свої хронічні хвороби з умовами проживання.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути