chrome firefox opera safari iexplorer

Абдулліна відмовилася йти з Національної опери, незважаючи на бойкот колег

07 вересня 2013 о 18:57

Скандальна солістка Національної опери України Катерина Абдулліна, яка назвала українські школи «бидлячими», звільнятися не збирається, незважаючи на відмову колег виходити разом з нею на сцену.

«Цей комент повністю сфабрикований, це — підстава. Таких висловлювань я не давала. Можу тільки сказати, що якщо написано від мого імені і апелюють моїм ім'ям, я повинна вибачитися і я вибачаюся перед тими, хто образився», — сказала співачка в інтерв'ю каналу ТВі.

Проте головний режисер театру Анатолій Солов'яненко впевнений, що слова про «бидлячі українські школи» і «морально здорових російськомовних дітей» Абдулліна написала свідомо, не розуміючи наслідків.

Крім того, Солов'яненко повідомив, що колеги по театру вже відмовляються виходити на одну сцену з Абдулліной: «Я думаю, що вона це зробила свідомо, але не усвідомлюючи, які можуть бути наслідки. Всі ці вибачення безглузді, я не знаю, як вона далі збирається працювати з колективом театру. У мене були десятки дзвінків від колег, які кажуть, що разом з нею на сцену не вийдуть», — головний режисер.

Абдулліна в Національній опері працює більше десяти років і підкреслює, що перша у списку на сайті опери. Єдине, чого вона не договорює, так це те, що артисти розміщені на сайті в алфавітному порядку, тому Абдулліна і стоїть першим.

Крім того, у театрі кажуть, що Абдулліна — одна з сімдесяти солісток, яка за період своєї роботи нічим не відзначилася.

В театрі очікують, що Абдулліна напише заяву. Однак сама Абдулліна йти з театру не збирається. Впевнена, що сталося, не може стати причиною її звільнення.

Нагадаємо, що співачка Катерина Абдулліна — уродженка Києва. Скандальний коментар вона залишила в соцмережі Facebook при обговоренні бесіди письменника Захара Прілепіна з публіцистом Юхимом Гофманом про ситуацію в Україні, про те, чи потрібна українцям українська мова.

«Віддала дитину в російську гімназію і ще жодного разу не пошкодувала. Всі предмети російською все ясно і зрозуміло. А найбільше сподобалася урочиста лінійка я навіть плакала. По російськи дуже красиво говорили старшокласники. Співали і читали вірші. Так взагалі контингент батьків і дітей різко відрізняється від бидлячих українських шкіл. У першому класі 3 рази в тиждень укр мова, і випускники розмовляють на ній куди краще, ніж випускники укр шкіл. Я рада, що моя донька навчається серед морально здорових дітей. А не серед бидла», — написала Абдулліна (орфографія і пунктуація автора збережені).

Після того як ці слова викликали обурення користувачів, вона видалила свій коментар.

Джерело: DT.UA
Розділи: Новини культури

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути