chrome firefox opera safari iexplorer

Бегемот Бреста з Київського зоопарку стала найстарішою самкою гіпопотама у світі

18 вересня 2013 о 09:45

У грудні цього року самці гіпопотама з Київського зоопарку на ім'я Бреста виповниться 55 років. Таким чином, вона стане найстарішою самкою у світі і найстарішим гіпопотамом України.

Київський зоологічний парк уже звернувся до Національного Реєстру Рекордів про визнання гіпопотама Брести найстарішим гіпопотамом України і отримав позитивну відповідь, повідомляє УНН.

«У зв'язку з тим, що попередня перевірка заявки не виявила аналогічних рекордів в Україні, Експертна Рада ухвалила рішення про можливу реєстрацію даного рекорду», — повідомили в зоопарку.

Бегемот Бреста народилася у Ленінградському зоопарку 15 грудня 1958 року і прибула до Київського зоопарку у 1973 році. Вона не лише довгожителька, але й отримала звання «старожил» зоопарку, оскільки вже 40 років перебуває в Києві. «Зазвичай бегемоти живуть 40-45 років. Нині Бреста, незважаючи на вік, пересувається повільно і неохоче, і водночас веде активний спосіб життя: виходить попастися на траві, полежати у воді і погрітися на сонці», — повідомили представники Київського зоопарку.

Додамо, що у серпні 2012 року у США, у зоопарку міста Евансвілль (штат Індіана, США) померла найстаріша у світі самка гіпопотама Донна у віці 62 років. Тепер її місце зайняла Бреста, вік якої зараз — 54 роки 10 місяців.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути