chrome firefox opera safari iexplorer

Безкоштовний дозвіл отримають усі таксисти — Мінінфраструктури

20 вересня 2013 о 16:28

Дозвіл для надання послуг таксі безкоштовно отримають усі учасники ринку таксі в обмін на ліцензію.

Про це йшлося на зустрічі міністра інфраструктури Володимира Козака із представниками Всеукраїнської профспілки таксистів, Федерації роботодавців України, ВГО «Українське таксі», ГО «Спілка підприємців та перевізників м. Києва», ВГО «Українська таксомоторна організація», Асоціації всеукраїнських диспетчерських служб, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

«Дозвіл на безоплатній основі отримають усі учасники ринку в обмін на ліцензію, інші таксисти, які хочуть увійти у правове поле, впродовж року зможуть придбати документ за визначений мінімум», — йдеться у повідомленні.

Дозвіл буде власністю таксиста. Придбати дозвіл і не використати його стане неможливим, оскільки його упродовж певного періоду потрібно буде внести до держреєстру, тим самим підтвердивши свою спроможність працювати на ринку таксі. Крім того, законопроект не зобов'язує таксистів укладати договори з інформаційно-диспетчерськими службами, зазначають фахівці.

«Ми прагнемо напрацювати такий варіант розвитку сфери таксомоторних перевезень, щоб усі учасники транспортного процесу отримали сприятливі умови для своєї діяльності. Нелегальні перевізники – такі ж громадяни нашої держави, тож наше завдання цим законопроектом створити підгрунтя, щоб, вийшовши з «тіні» — нелегального бізнесу – вони побудували прозорі стосунки із державою, інвесторами, банками тощо», — наголосив Козак.

Під час зустрічі обговорювався законопроект «Про перевезення на таксі». «Цим законопроектом ми спробуємо запровадити європейський стандарт роботи таксі, спрямований на безпеку і комфорт пасажирів та легалізацію ринку. Таксисти отримають перехідний період — три роки», — зазначив перший заступник міністра Костянтин Єфименко.

Джерело: Укрінформ
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути