chrome firefox opera safari iexplorer

Для українців планують збільшити відпустку і зменшити робочий тиждень

11 вересня 2013 о 14:19

Законопроект про збільшення відпустки з 24 до 28 днів і зменшення робочого тижня з 40 до 38 годин може бути розглянутий у парламенті до кінця року.

Про це в інтерв’ю «Радіо Свобода» заявив один із авторів законопроекту – секретар парламентського комітету з питань соціальної політики та праці, депутат з фракції ВО «Батьківщина» Андрій Павловський.

Він також наголосив, що цей закон відповідає Європейській соціальній хартії, яку ратифікувала Україна.

«Кажуть у нас низька продуктивність праці, тому давайте збільшувати робочий день… Але якщо ми підписали Європейську соціальну хартію, де є відповідні вимоги щодо відпустки і щодо тривалості робочого тижня і щодо мінімальної заробітної плати. Якщо ми дійсно прагнемо до Європи, то повинні дотримуватися не лише стандартів вільної торгівлі, а й соціальні. І рано чи пізно ми до цього прийдемо», – наголошує Павловський.

Він також наголосив, що цей законопроект під час розгляду на засіданні комітету був підтриманий не лише опозиціонерами і комуністами, а й представниками фракції Партії регіонів.

Джерело: iPress.ua
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути