chrome firefox opera safari iexplorer

Екологи закликають приєднуватись до патруля на захист опалого листя

26 вересня 2013 о 10:40

Як відомо, Правила утримання зелених насаджень у населених пунктах України забороняють вивозити з парків листя, за винятком території вздовж доріжок, навколо пам’ятників, спортивних та дитячих майданчиків.

«Достатньо зазирнути у будь-який парк восени, щоб побачити що листя прибирається на всій його території. В багатьох випадках вся територія парку вишкрібається до голого грунту, на якому навіть трави не лишається. Звісно, такі дії дуже шкідливі для парків», – розказує Олексій Василюк.

За його словами, при відсутності зміни підходів до поводження з опалим листям, мине ще кілька років і дерева у київських парках всохнуть, а нові будуть дуже важко приживатися без родючого шару ґрунту. Пригадайте насадження молодих дерев вздовж автодоріг: щороку їх саджають наново, адже в «комірках» серед асфальтованого тротуару немає ні родючого ґрунту, ні опалого листя, ні води, до якої можуть дотягнутись глибоким корінням дорослі дерева.

Національний екологічний центр України оголошує набір в добровільний патруль у столичних парках для виявлення випадків незаконного вивезення листя комунальниками.

Щоразу, зустрічаючи зеленбудівців що прибирають листя, просимо викликати міліцію для з’ясування правомірності прибирання листя в парках та повідомляти про виявлені порушення на е-мейл vasyliuk@gmail.com, зазначаючи в темі «осінь 2013».

Прес-служба Національного екологічного центру Україну

Розділи: Довкілля