chrome firefox opera safari iexplorer

Євробаскет: Україна обіграла Італію і завоювала путівку на чемпіонат світу-2014

20 вересня 2013 о 18:36

Українські баскетболісти, незважаючи на виліт в ¼ фіналу, продовжують вдалий виступ на європершості, з кожним матчем відкриваючи новий розділ в історії баскетболу.

Збірна України з баскетболу вперше в історії забезпечила собі участь у чемпіонаті світу, обігравши у турнірі за 5-8 місця Італію 66:58 (13:17, 22:17, 16:14, 15:10).

Підопічні Майка Фрателло вже завоювали як мінімум 6-те місце у підсумковій класифікації Євробаскету. Щоб фінішувати на щабель вище, українцям необхідно обіграти у наступній зустрічі господарів турніру, які напередодні здолали Сербію.

Поєдинок за 5-те місце відбудеться 21 вересня на люблінській арені «Стожице» о 22:00.

Найрезультативнішим у складі української команди у матчі з італійцями став Пух Джетер, який набрав 20 очок.

Джерело: ZN.UA
Розділи: Спорт в Україні

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути