chrome firefox opera safari iexplorer

Імідж Росії у світі погіршився: хорошої думки про неї тільки у Греції та Південній Кореї

05 вересня 2013 о 12:18

Імідж Росії у світі переважно негативний. До такого висновку прийшли соціологи авторитетного американського інституту дослідження громадської думки центру Pew Research, що опитали напередодні саміту G20 у Санкт-Петербурзі жителів 38 країн.

В опитуванні брали участь майже 38 тис. осіб. Результати виявилися невтішними для Росії: 39% опитаних ставляться до РФ негативно, позитивно — 36%, пише «КоммерсантЪ».

Судячи з опитування, імідж РФ у світі за останні роки погіршився. Найгірше до Росії ставляться в Ізраїлі (77% негативних оцінок), Йорданії (70%), Туреччині (66%), Франції, Японії та Єгипті (по 64%). У США 43% опитаних ставляться до Росії негативно, симпатизують країні — 37%.

У Німеччині 60% опитаних заявили про негативне ставлення до РФ, в Італії — 56%, у Польщі — 54%. Китайці ставляться до Росії відносно прихильно (49% позитивних відгуків, 39% негативних).

Переважно позитивна думка про Росію спостерігається лише у Греції (63% позитивних відгуків) і Південній Кореї (53%).

Країни СНД в опитуванні не брали участь.

Експерти також відзначили, що люди у віці 18-29 років в цілому ставляться до Росії краще, ніж старші.

У Держдумі РФ такий результат пояснили відмінністю цінностей і підходів до зовнішньої політики.

Перший заступник голови комітету Держдуми з міжнародних справ Леонід Калашников результати опитування назвав «сумними».

«Негативна думка про Росію на Заході багато в чому пов'язана з відмінністю в цінностях. Останнім часом, наприклад, критикують РФ за відмінне від західних країн ставлення до секс-меншин. На Близькому Сході багато хто незадоволений її принциповою позицією щодо Сирії», — пояснив він.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути