chrome firefox opera safari iexplorer

Кабмін хоче зробити маркування товарів українською мовою необов'язковим

26 вересня 2013 о 13:41

Кабінет Міністрів ініціює зміни до законодавства, які дозволять маркувати товари не тільки українською мовою.

Відповідний проект внесено до парламенту, повідомляє DT.UA 

У пояснювальній записці зазначено, що зміни до законодавства вносять у рамках гармонізації із законодавством ЄС. Раніше закон «Про безпечність та якість харчових продуктів» передбачав, що всі харчові продукти, що знаходяться в обігу в Україні, етикетуються державною мовою України та містять у доступній для сприймання споживачем формі інформацію про продукт. Зараз цей пункт закону у проекті вилучено.

Разом з тим, до закону «Про інформацію для споживачів про харчові продукти» вносять статтю 11 пункт 1 у такій редакції: «Інформацію про харчові продукти наведено державною та/або іншими мовами, якщо таку вимогу встановлено законом. За рішенням виробників товарів, з текстом, поряд із викладеним державною мовою, може розміщуватися його переклад на інші мови. Маркування товарів для експорту здійснюється відповідною мовою».

До закону про засади мовної політики також вносять зміни. Стаття 26, пункт 3 законопроекту передбачає, що маркування товарів, інструкції про їхнє застосування тощо виконуються державною мовою або іншою мовою на вибір оператора ринку. Маркування товарів для експорту виконується будь-якими мовами.

Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути