chrome firefox opera safari iexplorer

Кабмін планує ввести біометричні паспорти до 2016 року

12 вересня 2013 о 13:33

Уряд затвердив план запровадження електронних паспортів та виділив на його реалізацію до 2016 року 793,3 мільйона гривень.

Відповідне рішення було прийняте на засіданні Кабміну 11 вересня 2013 року, передає «Укрінформ» з посиланням на Інформаційно-аналітичний бюлетень КМУ.

«З метою реалізації цього плану в країні буде створено єдину базу — демографічний реєстр. Для комплексного вирішення питання уряд України виділив до 2016 року 793,3 млн гривень», — йдеться у повідомленні.

Паспорт нового покоління міститиме безконтактний чип з особистою інформацією.

Закордонний паспорт нового зразка буде виконано у формі книжечки, у правому форзаці документа розташовуватиметься безконтактний електронний носій.

Крім того, біометричний паспорт міститиме два види даних: основні й додаткові. До основних відносяться докладна інформація про людину — оцифрована фотографія особи, оцифрований підпис, прізвище, ім'я, дата народження. Додаткові відомості — це відбитки пальців.

Цивільні паспорти оформлятимуться з моменту народження та підлягатимуть обміну кожні 10 років. Строки оформлення залишаються колишніми — до 30 днів. Заміна «старого» паспорта на новий — біометричний — буде добровільною. За попередніми оцінками, вартість нового паспорта становитиме 350 гривень.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути