chrome firefox opera safari iexplorer

МФК «Молодість» не показуватиме антиукраїнських фільмів

19 вересня 2013 о 17:46

На цьогорічному 43-му Міжнародному кінофестивалі «Молодість» не демонструватимуть антиукраїнські фільми під час тижня російського кіно. Про це повідомив генеральний директор кінофестивалю Андрій Халпахчі.
 
У рамках фестивалю пройде тиждень російського кіно, який організовано у співпраці з Міністерством культури Російської Федерації. За словами програмного директора кінофестивалю «Молодість» Дениса Нікітенко, серед них не буде стрічок антиукраїнського спрямування. «Російського «патріотичного» контенту там не буде, будуть останні фестивальні хіти і, сподіваюсь, найсвіжіші фільми, які вийдуть у прем'єрному показі у рамках Міжнародного кінофестивалю в Сан-Себастьяні», — сказав пан Нікітенко.
 
Як писала «Телекритика», цьогорічний 43-й МКФ «Молодість» відкриється показом нового ігрового фільму польського режисера Анджея Вайди «Валенса. Людина надії», світова прем'єра якого відбулася 5 вересня на Венеційському МКФ. А фільмом закриття фестивалю стане стрічка Арі Фольмана «Конгрес» за романом «Футурологічний конгрес» польського письменника і філософа, уродженця Львова Станіслава Лема.
 
Нагадаємо, Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість»-2013 відбудеться з 19 по 27 жовтня.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути