chrome firefox opera safari iexplorer

На Житомирщині зніматимуть фільм про Тараса Шевченка

05 вересня 2013 о 17:00

Житомирська ОДТРК, готуючись до відзначення 200-річчя Тараса Шевченка, запланувала зняти ігровий телефільм про його перебування в регіоні. Про це УНН повідомили у прес-службі Держкомтелерадіо.

За повідомленням, ідея його створення належить місцевому краєзнавцю, заслуженому журналісту України Георгію Мокрицькому, який є автором сценарію майбутнього фільму.

Відомо, що під час перебування на Житомирщині у 50-их роках ХІХ століття Шевченко активно займався описом пам'ятників архітектури та історії, збором пісень і фольклору, що знайшло відображення в його повістях «Прогулка с удовольствием и не без морали» і «Варнак». Водночас, за версією Георгія Мокрицького, Шевченко мав тут «сердечне знайомство» з красунею із мальовничого села Гульська тодішнього Новоград-Волинського повіту.

Саме ця оригінальна історія й ляже в основу фабули ігрового телефільму, основні ролі в якому зіграють не лише творчі працівники ОДТРК – заслужені артисти України Володимир Савченко і Володимир Берелет, заслужений журналіст України Леонід Харшан та інші їхні колеги, а й молоді актори Житомирського академічного українського музично-драматичного театру імені І. Кочерги. Презентація фільму на телеканалі «Житомир» намічена на березень 2014 року.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Новини культури

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути