chrome firefox opera safari iexplorer

Президент затвердив зниження віку української молоді з 35 до 28 років

30 вересня 2013 о 13:33

До 2015 року в Україні планується знизити офіційний віковий критерій молоді з 35 до 28 років. Це передбачено стратегією державної молодіжної політики до 2020 року, яку затвердив Президент України Віктор Янукович, пише в сьогоднішньому випуску «Комерсант-Україна».

За допомогою цієї програми молодих людей мають намір мотивувати вести здоровий спосіб життя і вчити іноземні мови. Її буде реалізовано у кілька етапів.

Зокрема, на першому етапі планується знизити віковий критерій для молоді. «Світ змінився, жінка та чоловік у 35 років сьогодні – це матір трьох дітей і бізнесмен, який чогось досяг у житті. А молодь – це категорія, яка потребує підвищеної підтримки та уваги з боку держави, найчастіше це люди до 28 років», — пояснив перший заступник міністра молоді та спорту Сергій Глущенко.

Однак експерти вважають, що зниження вікового цензу покликане зменшити кількість людей, на яких поширюються пільги.

«Якщо ми говоримо про розвиток молодіжного підприємництва, треба визнати, що вік, коли відкривають свою справу, – це 30-35 років, у 28 рідко хто таким займається, тому зниження вікового цензу, швидше за все, покликане зменшити кількість людей, на яких поширюються пільги», — зазначила президент Української асоціації студентського самоврядування Єлизавета Щепетильникова.

На другому етапі, розрахованого до 2018 року, планується збільшити обсяг фінансування молодіжних програм, а до 2020 року – вирішити питання працевлаштування та забезпечення житлом. Зокрема, молодим людям обіцяють надавати іпотечне пільгове кредитування терміном до 30 років і знижку в межах 30% вартості за рахунок держбюджету.

Джерело: Коментарі
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути