chrome firefox opera safari iexplorer

Ремонт у школах і садках перекладають на плечі батьків (опитування)

09 вересня 2013 о 14:23

Державні навчальні заклади, як об’єкти соціальної сфери, як правило, утримуються коштом місцевих бюджетів, якщо вони не є приватними. 

Втім, як демонструє багаторічний досвід, зазвичай виділених сум не вистачає для проведення капітальних ремонтів у школах, садочках і т.д... 

У зв'язку із чим часто ремонт робиться за рахунок батьків учнів і збір коштів на відповідні заходи відбувається в обов’язковому порядку. Однак, не всі українські батьки вважають таку практику доцільною, і переконані, що ремонт у навчальних закладах має здійснюватись за рахунок держави. 

«Україна Комунальна» запитала своїх читачів «Чи вважаєте ви доцільним ремонт навчальних закладів за рахунок батьків учнів?». Опитування проводилося на порталі інформаційного агентства та у мережі Facebook з 2 по 9 вересня. 

Більшість опитуваних вважають, що цілком немислимо проводити ремонт у навчальних закладах за рахунок батьків учнів (57%). 18% респондентів зізналися, що взагалі не мають змоги брати участь у збиранні грошей на такі заходи. Стільки ж опитуваних (18%) згодні на такі умови, у випадку якщо внески на ремонти навчальних закладів є добровільними. Лише 5% опитаних батьків не заперечують, адже визнають, що державних коштів не вистачає. З усіх опитаних 2% відвідують приватний навчальний заклад (платний).

Розділи: Новини освіти

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути