chrome firefox opera safari iexplorer

Школи спонукають до закупівлі підручників наближених видавництв

17 вересня 2013 о 11:03

Голова парламентського комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич прокоментувала рішення Міністерства освіти, відповідно до якого всі навчальні посібники для учнів 1-х, 2-х та 5-х класів загальноосвітніх навчальних закладів видані раніше 2012 року визнані такими, що не відповідають новим навчальним програмам та не можуть використовуватися у навчально-виховному процесі з 1 вересня 2013 року.

За словами Гриневич, учитель не матиме права скористатися збірниками завдань, наприклад, з математики, виданими раніше, навіть якщо вони є дуже корисними для навчання дітей.

«Чи бачите якесь логічне пояснення для цього цинічного рішення МОН, аніж цілком меркантильна мета — спонукати школи закуповувати навчальні посібники кількох наближених видавництв, які отримали грифи МОНу останнім часом?», — зазначила голова профільного парламентського комітету Лілія Гриневич на свої сторінці у Facebook.

Як відомо, на початку вересня регіональні управління освіти і науки та Інститути післядипломної педагогічної освіти отримали лист про використання навчальної літератури у школах, в якому заступник міністра Борис Жебровський повідомив про заборону використання підручників без грифу, а також усіх посібників для учнів 1-х, 2-х та 5-х класів, що видані до 2012 року.

Джерело: Освіта.ua
Розділи: Новини освіти

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути